Vit kladdkaka med aprikos
Vit kladdkaka med aprikos
8 ingredienser
45 min
Vit kladdkaka med aprikos. Här är ett recept på en söt, mäktig och förföriskt god kaka med aprikos.
Ingredienser
Vit kladdkaka med aprikos
- 3 ägg
- 3 dl strösocker
- 200 g smör
- 200 g vit blockchoklad + 50 g till garnering
- 5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
Garnering
- 150 g aprikosmarmelad
- 2 msk smör, crème fraiche eller cream cheese
Gör så här
Vit kladdkaka med aprikos
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Smöra och mjöla en rund form med löstagbar kant. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret i en kastrull på medelvärme.
- Hacka 200 gram av chokladen grovt och rör i den tills den smälter helt.
- Ta kastrullen från plattan.
- Blanda mjöl och bakpulver i en separat skål. Vänd i det i äggsmeten växelvis med smör-chokladblandningen.
- Rör bara så allt blir blandat och häll smeten i formen.
- Gräddadin kladdkaka i nedre delen av ugnen cirka 10-12 minuter. Om den börjar få för mycket färg kan du lägga på lite folie.
- Låt kakan svalna i formen. Smält aprikosmarmeladen försiktigt i en liten kastrull. Fördela över den svalnade kakan.
- Finriv resten av chokladen.
- Bred smör, crème fraiche eller cream cheese runt kakans kanter och garnera med den riven vit choklad.