Blåbärscupcakes

Blåbärscupcakes
Foto: Linda Lomelino
Linda Lomelino
Linda Lomelino

Blåbärscupcakes

12 ingredienser

Blåbärscupcakes toppade med cream cheese frosting. Linda Lomelinos recept ger 12 st cupcakes.

Se fler recept från

Nyhetsmorgon

Ingredienser

portioner st

Blåbärscupcakes

  • 100 g smör, mjukt
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 ägg (stora)
  • 0,5 tsk vaniljpulver (eller 1 vaniljstång)
  • 3,25 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,75 dl mjölk
  • 100 g blåbär +1 tsk mjöl

Cream cheese frosting

  • 250 g färskost
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 3 dl florsocker
  • pastafärg/ karamellfärg

Gör så här

Blåbärscupcakes

  1. Värm ugnen till 175 grader. Klä en muffinsplåt med 12 muffinsformar
  2. Vispa rumsvarmt smör och socker krämigt i en stor skål. Tillsätt ägg och vispa tills smeten är pösig. Tillsätt vanilj.
  3. Blanda mjöl och bakpulver i en annan skål.
  4. Tillsätt mjölblandningen och mjölken till smörsmeten i omgångar. Vispa inte för mycket, bara tills smeten går ihop.
  5. Blanda blåbär med 1 tsk mjöl och vänd sedan ned dem i smeten.
  6. Fördela smeten i formarna och grädda dina muffins 17-20 minuter.

Cream cheese frosting

  1. Vispa cream cheese och smör krämigt.
  2. Vispa sedan i florsocker, det finrivna citronskalet och eventuell pastafärg/karamellfärg. Om du tycker att din frosting känns lös, ställ in skålen en stund i kylen.
  3. Spritsa frosting på dina cupcakes och dekorera eventiellt med färska blåbär.