Blåbärscupcakes
Blåbärscupcakes
12 ingredienser
Blåbärscupcakes toppade med cream cheese frosting. Linda Lomelinos recept ger 12 st cupcakes.
Se fler recept från
Ingredienser
Blåbärscupcakes
- 100 g smör, mjukt
- 1,5 dl strösocker
- 3 ägg (stora)
- 0,5 tsk vaniljpulver (eller 1 vaniljstång)
- 3,25 dl vetemjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- 0,75 dl mjölk
- 100 g blåbär +1 tsk mjöl
Cream cheese frosting
- 250 g färskost
- 100 g smör, rumsvarmt
- 3 dl florsocker
- pastafärg/ karamellfärg
Gör så här
Blåbärscupcakes
- Värm ugnen till 175 grader. Klä en muffinsplåt med 12 muffinsformar
- Vispa rumsvarmt smör och socker krämigt i en stor skål. Tillsätt ägg och vispa tills smeten är pösig. Tillsätt vanilj.
- Blanda mjöl och bakpulver i en annan skål.
- Tillsätt mjölblandningen och mjölken till smörsmeten i omgångar. Vispa inte för mycket, bara tills smeten går ihop.
- Blanda blåbär med 1 tsk mjöl och vänd sedan ned dem i smeten.
- Fördela smeten i formarna och grädda dina muffins 17-20 minuter.
Cream cheese frosting
- Vispa cream cheese och smör krämigt.
- Vispa sedan i florsocker, det finrivna citronskalet och eventuell pastafärg/karamellfärg. Om du tycker att din frosting känns lös, ställ in skålen en stund i kylen.
- Spritsa frosting på dina cupcakes och dekorera eventiellt med färska blåbär.