Mango chutney-kyckling med chilibroccoli

Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Mango chutney-kyckling med chilibroccoli

13

13 ingredienser

1,5 h

Ingredienser

portioner4
  • 1,5 kg hel kyckling
  • 50 g smör, smält
  • 1 dl mango chutney
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 1 klyfta vitlök, skivad
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk japansk soja
  • 1 broccoli, delad i buketter och stavar
  • 0,5 limefrukt, pressad
  • 1 röd paprika, urkärnad och delad i bitar
  • 0,5 röd chilifrukt, tunt skivad
  • 2,5 dl crème fraîche
  • rapsolja, till stekning

Gör så här

  1. Rör ner mango chutney, pressad vitlök, limesaft och soja i det smälta smöret. Gnid in kycklingbitarna med glazen, gärna även under skinnet. Rosta i ugnen 175 grader i ca 60 minuter. Köttsaften ska vara genomskinlig om man sticker i kycklingen.
  2. Stek paprika på hög värme så den tar lite färg. Tillsätt sedan broccoli, vitlök och chili och låt fräsa i några minuter. Häll över soja och låt fräsa i någon minut till.
  3. Ta ut kycklingen ur ugnen. Häll av stekskyn i en liten kastrull och låt sjuda upp. Tillsätt crème fraîche och koka ihop till en krämig sås.
  4. Servera kyckling, chilibroccoli och sås tillsammans med osaltat basmatiris.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Aito Sommarpaj med lax och purjolök

Tips på laktosfritt!

Smarriga recept för hela familjen

Läs mer