Mango chutney-kyckling med chilibroccoli

Jennie Walldén KM

Mango chutney-kyckling med chilibroccoli

13 ingredienser

1,5 h

Ingredienser

portioner
  • 1,5 kg hel kyckling
  • 50 g smör, smält
  • 1 dl mango chutney
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 1 klyfta vitlök, skivad
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk japansk soja
  • 1 broccoli, delad i buketter och stavar
  • 0,5 limefrukt, pressad
  • 1 röd paprika, urkärnad och delad i bitar
  • 0,5 röd chilifrukt, tunt skivad
  • 2,5 dl crème fraîche
  • rapsolja, till stekning

Gör så här

  1. Rör ner mango chutney, pressad vitlök, limesaft och soja i det smälta smöret. Gnid in kycklingbitarna med glazen, gärna även under skinnet. Rosta i ugnen 175 grader i ca 60 minuter. Köttsaften ska vara genomskinlig om man sticker i kycklingen.
  2. Stek paprika på hög värme så den tar lite färg. Tillsätt sedan broccoli, vitlök och chili och låt fräsa i några minuter. Häll över soja och låt fräsa i någon minut till.
  3. Ta ut kycklingen ur ugnen. Häll av stekskyn i en liten kastrull och låt sjuda upp. Tillsätt crème fraîche och koka ihop till en krämig sås.
  4. Servera kyckling, chilibroccoli och sås tillsammans med osaltat basmatiris.