• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Blåbärspaj med citron och vit choklad

Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Blåbärspaj med citron och vit choklad

4 steg att laga

10 ingredienser

Jennie Walldéns goda blåbärspaj med smak av citronzest och vit choklad. Smulpaj med blåbär när den är som bäst!

Ingredienser

Blåbärspaj med vit choklad

  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 citron, finrivet skal
  • 100 g smör, kylskåpskallt
  • 100 g vit choklad, grovhackad
  • 400 g blåbär
  • 1 msk potatismjöl
  • 0,5 dl strösocker
  • smör, till formen

Till servering

  • vaniljgrädde (eller glass)

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl, socker och rivet citronskal. Lägg i smöret och jobba in det i smulorna med fingertopparna.
  2. Lägg blåbär, potatismjöl och socker i en smörad pajform och skaka runt. Toppa med smulorna och vit choklad.
  3. Grädda i 225 grader i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
  4. Servera gärna med lite mjuk vaniljglass eller lättvispad vaniljgrädde.