Blåbärspaj med citron och vit choklad

26 röster

Jennie Walldéns goda blåbärspaj med smak av citronzest och vit choklad. Smulpaj med blåbär när den är som bäst!

Visa mer

Du behöver

Blåbärspaj med vit choklad

  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 citron, finrivet skal
  • 100 g smör, kylskåpskallt
  • 100 g vit choklad, grovhackad
  • 400 g blåbär
  • 1 msk potatismjöl
  • 0,5 dl strösocker
  • smör, till formen

Till servering

  • vaniljgrädde eller glass
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl, socker och rivet citronskal. Lägg i smöret och jobba in det i smulorna med fingertopparna.
  2. Lägg blåbär, potatismjöl och socker i en smörad pajform och skaka runt. Toppa med smulorna och vit choklad.
  3. Grädda i 225 grader i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
  4. Servera gärna med lite mjuk vaniljglass eller lättvispad vaniljgrädde.
15 augusti 2014
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...