Rabarbergrottor

Rabarbergrottor
Foto: Amelia Widell

Rabarbergrottor

Av: Hannah Widell och Amanda Schulman

Från: Nyhetsmorgon

5 ingredienser

Småkakor med rabarberfyllning. Gör din egen rabarbersylt till rabarbergrottorna eller köp färdig.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
stycken
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl rabarbersylt (eller rabarber- och jordgubbskompott)

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda smör, socker, bakpulver och vetemjöl till en deg.
  3. Forma cirka 16 kulor och lägg i muffinsformar av papper.
  4. Gör ett litet hål med tummen i mitten, men inte helt genom, och klicka i sylten.
  5. Grädda kakorna i ugnen cirka 15 minuter och låt svalna.