Lasagne med krispig vitkålssallad

Rawfood-lasagne av zucchiniplattor och krispig vitkålssallad.

29 december 2012
4

Du behöver

  • 2 st stora zucchini

Ost

  • 4 dl pumpakärnor
  • 3 dl solroskärnor
  • 0,5-1 msk paprikapulver
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 msk rapsolja
  • 0,5 msk citronjuice
  • en nypa salt

Tomatsås

  • 4 st tomater
  • 12 st soltorkade tomater, blötlagda
  • 3 msk färsk oregano

Topping

  • 1 st stor avokado eller 2 små

Vitkålssallad

  • 0,5 st vitkålshuvud
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk olivolja
  • 1 nypa svartpeppar, nymald
  • 1 nypa salt

Gör så här

  1. Gör "lasagneplattor" av zucchinin genom att hyvla den med en osthyvel.
  2. Kör pumpakärnor och solroskärnor i matberedaren till de är grovhackade. Tillsätt kryddor, rapsolja, citron och salt och kör igen tills allt blandat sig. Smaka av.
  3. Mixa tomater och soltorkade tomater till en sås i mixern.
  4. Lägg ut zucchiniplattor i en form så att de täcker botten. Bred över tomatsås och "ost". 
  5. Upprepa och avsluta med ett lager zucchini. Skär avokadon i skivor och toppa med den.
  6. Strimla vitkålen fint och massera den sedan med äppelcidervinäger, olja och salt. Krydda med svartpeppar. Servera till lasagnen.
Kommentera receptet

Fler goda recept