Lasagne med krispig vitkålssallad
Lasagne med krispig vitkålssallad
18 ingredienser
Rawfood-lasagne av zucchiniplattor och krispig vitkålssallad.
Ingredienser
- 2 zucchini
Ost
- 4 dl pumpakärnor
- 3 dl solroskärnor
- 0,5-1 msk paprikapulver
- 2 tsk malen spiskummin
- 1 tsk chilipulver
- 1 msk rapsolja
- 0,5 msk citronsaft
- salt
Tomatsås
- 4 tomater
- 12 soltorkade tomater, blötlagda
- 3 msk färsk oregano
Topping
- 1 avokado (eller 2 små)
Vitkålssallad
- 0,5 vitkål
- 1 msk äppelcidervinäger
- 1 msk olivolja
- 0,5 krm svartpeppar, nymald
- 0,5 krm salt
Gör så här
- Gör "lasagneplattor" av zucchinin genom att hyvla den med en osthyvel.
- Kör pumpakärnor och solroskärnor i matberedaren till de är grovhackade. Tillsätt kryddor, rapsolja, citron och salt och kör igen tills allt blandat sig. Smaka av.
- Mixa tomater och soltorkade tomater till en sås i mixern.
- Lägg ut zucchiniplattor i en form så att de täcker botten. Bred över tomatsås och "ost".
- Upprepa och avsluta med ett lager zucchini. Skär avokadon i skivor och toppa med den.
- Strimla vitkålen fint och massera den sedan med äppelcidervinäger, olja och salt. Krydda med svartpeppar. Servera till lasagnen.