Vaniljdoftande rulltårta med en ljuvlig fyllning på nutella, cream cheese och blåbärssylt.
Ingredienser
Håll skärmen tänd
4 ägg
2 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
2 msk rapsolja
2 msk crème fraîche
1 tsk vaniljpulver
Blåbär- och nutellakräm
200 g färskost (t ex philadelphia)
2 dl nutella
1 tsk vaniljpulver
3 dl vispgrädde
3 msk blåbärssylt
Gör så här
Håll skärmen tänd
Tårtbotten
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker med elvisp så det blir riktigt poröst och vitt.
Sikta de torra ingredienserna i en skål.
Tillsätt mjölblandning, olja och crème fraiche i äggvispet genom att varva ingredienserna och blanda på låg hastighet. Avsluta med citronzest och -saft.
Häll smeten på en plåt med smörat bakplåtspapper och fördela den jämnt över hela plåten. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Om du känner på kakan och den studsar tillbaka är den klar.
Lägg en handduk på en plan yta och pudra över- sidan med florsocker. När kakan är färdig vänder du ner den på kökshandduken. Pilla försiktigt loss bak- plåtspappret och rulla in kakan i kökshandduken. Låt svalna på ett galler.
Blåbär- och nutellakräm
Vispa färskost, nötkräm och vaniljpulver med elvisp så det blir fluffigt.
Vispa grädden hårt, vänd försiktigt ner den i fär- skostsmeten och blanda till en jämn och fin smet. Vänd slutligen ner sylten. Fördela smeten på tårtbottnen och rulla ihop.