Kladdkakecupcakes med rödbetor

11 röster
1 h
12 cupcakes
Kladdkakecupcakes med rödbetor
Foto: Jenny Grimsgård
1 h
12 cupcakes

Du behöver

Muffins

  • 2 delikatessrödbetor, kokta
  • 100 g osötad mörk choklad
  • 0,75 dl kokosolja
  • 3 ägg (ekologiska)
  • 1 dl kokossocker
  • 1 dl agavesirap
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 msk kakao
  • 0,5 krm havssalt

Frosting

  • 200 g färskost
  • 3 msk agavesirap
  • 1 citron rivet skal (ekologisk)
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 msk rödbetssaft

Mandelknäck

  • 1 dl kokossocker
  • 1 dl lönnsirap
  • 30 g smör
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 2 dl mandelspån

Gör så här

  1. Muffins
    Värm ugnen till 175 grader.
  2. Finriv rödbetorna. Spara lite rödbetssaft till frostingen.
  3. Hacka chokladen och smält den över ett vattenbad. Ta chokladen från värmen, tillsätt kokosoljan och blanda.
  4. Vispa ägg, kokossocker, agavesirap och vaniljpulver med elvisp till en fluffig smet. Tillsätt chokladen. Blanda försiktigt ner mandelmjöl, bakpulver, kakao och salt.
  5. Fyll muffinsformar till cirka två tredjedelar av med smeten och grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Låt svalna.
  6. Frosting
    Vispa ingredienserna med elvisp. Låt stå i kylen cirka 30 minuter.
  7. Mandelknäck
    Blanda kokossocker, lönnsirap, smör samt bikarbonat i en stekpanna och låt koka på låg värme i några minuter.
  8. Rör ner mandeln. Häll ut på en plåt med bakplåtspapper och låt svalna.
  9. Dekoration
    Häll frostingen i en spritspåse och spritsa över muffinsen. Bryt mandelknäcken i små bitar och strö över frostingen.
10 november 2014