Chokladcupcakes med smörkrämsfrosting
Chokladcupcakes med smörkrämsfrosting
15 ingredienser
Chokladcupcakes med smörkrämsfrosting, smarriga cupcakes som du toppar med fluffig smörkräm.
Ingredienser
Chokladcupcakes
- 2 ägg
- 2,5 dl strösocker
- 1,5 msk vaniljpulver
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bikarbonat
- 1 dl kakao
- salt (en nypa)
- 1 dl rapsolja
- 2 dl gräddfil (eller filmjölk)
Smörkrämsfrosting
- 250 g osaltat smör, rumstempererat
- 500 g florsocker
- 1,5 msk vaniljpulver
- 4 msk standardmjölk
- 1 tsk citron, skalet
- hushållsfärg
Gör så här
Chokladcupcakes
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Sikta mjöl, kakao, bikarbonat samt salt ner i en bunke.
- Vispa ägg, socker och vaniljpulver ljust och fluffigt.
- Varva på låg hastighet mjölblandningen, gräddfilen samt oljan i tre omgångar ner i äggblandningen, det är viktigt att blandningen blir till en jämn smet.
- Sätt muffinsformar i muffinsplåt och fyll med smet ungefär 1/3.
- Grädda cirka 13–15 minuter. Lägg dina chokladmuffins på ett galler och låt dem svalna.
Smörkrämsfrosting
- Rör det rumstempererade smöret slätt och blanda ner florsocker och vaniljpulver.
- Rör slätt och häll i mjölken. Vispa i cirka 5 minuter tills krämen blir fluffig.
- Tillsätt citronskal och eventuellt hushållsfärg.
- Spritsa eller klicka ut smörkrämsfrosting på dina chokladmuffins.