Blueberry and white chocolate cheesecake
Blueberry and white chocolate cheesecake
7 ingredienser
En underbart krämig och fyllig cheesecake som går hur bra som helst att laga i förväg och förvara i kylskåpet tills den behövs!
Till receptet behövs en kakform med löstagbar botten, cirka 20 cm i diameter.
Se fler recept från
Ingredienser
Blueberry and white chocolate cheesecake
- 200 g digestivekex
- 100 g smör
- 400 g vit bakchoklad, i bitar (av hög kvalitet)
- 250 g färskost
- 2,5 dl vispgrädde
- 250 g mascarpone
- 250 g blåbär
Gör så här
Blueberry and white chocolate cheesecake
- Lägg digestivekexen i en tättslutande plastpåse och krossa dem med en brödkavel eller något annat trubbigt föremål som du kan orsaka ordentlig skada med, tills du har en påse fina smulor i stället.
- Smält smöret i en stor kastrull, häll i kexsmulorna och blanda ordentligt.
- Häll blandningen i kakformen, jämna ut och platta till med baksidan av en sked.
- Täck över och ställ in i kylen medan du förbereder resten av ingredienserna.
- Lägg chokladen i en skål och placera skålen över en liten kastrull med knappt sjudande vatten. Var noga med att botten av skålen inte når ner till vattnet.
- Låt chokladen smälta långsamt under omrörning.
- Vispa ihop färskost, grädde och mascarpone med en träslev i en stor bunke.
- Vänd slutligen ner smält choklad och blåbär.
- Fördela blandningen i ett jämnt lager på kakbottnen, täck över och låt stelna i kylskåp i minst 2–3 timmar.
- Ta ur cheesecaken ur formen och servera i generösa portioner!