Kryddfärsbiffar

Kryddfärsbiffar
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Kryddfärsbiffar

Av: Crister Svantesson

Från: Nyhetsmorgon

17 ingredienser

20 min

De här goda biffarna går snabbt att svänga ihop. Servera dem med äppel- och lökröra.

Ingredienser

portioner
  • 100 g fläskfärs
  • 100 g kalvfärs
  • 200 g nötfärs
  • 2 schalottenlökar
  • 2 dl mjölk
  • 3 dl ströbröd
  • 4 ägg
  • 1 msk malen kryddpeppar
  • 2 tsk strösocker
  • salt
  • vitpeppar
  • smör, till stekning

Äppel- och lökröra:

  • 1 gul lök (stor)
  • 2 äpplen
  • salt
  • peppar
  • smör, till stekning

Gör så här

  1. Blanda ströbröd, ägg och kryddor i en stor bunke. Tillsätt färsen och blanda väl.
  2. Finhacka löken och blanda ner. Smaka av färsen och tillsätt eventuellt mer kryddor.
  3. Forma till färsbiffar och stek dem gyllenbruna i smöret.
  4. Äppel- och lökröra: Kärna ur äpplena. Skär äpplen och lök i tärningar, inte alltför fint.
  5. Stek försiktigt i lite smör. Salta och peppra.
  6. Servera röran tillsammans med färsbiffarna.