Tre sorters bullar på samma deg
Tre sorters bullar på samma deg
28 ingredienser
ca 2,5 h
Kokos- och citronbullar, kanelsnurror samt choklad- och hasselnötsfläta. Baka allt med samma grunddeg.
Ingredienser
Vetedeg
- 75 g jäst
- 225 g smör
- 7,5 dl mjölk
- 3 dl strösocker
- 2 msk kardemummakärnor
- 2 tsk salt
- 1,3 kg vetemjöl special
- 2 ägg
Kokos- och citronfyllning
- 75 g smör
- 1 tsk vaniljpulver
- 3 msk florsocker
- 1 citron, zest och saft
- 1 dl kokos
Kanelfyllning
- 100 g smör
- 1 msk malen kanel
- 1 dl strösocker
- 1 tsk vaniljpulver
Choklad- och hasselnötsfyllning
- 100 g smör
- 1 dl rörsocker
- 3 msk kakao
- 1 tsk vaniljpulver
- 75 g hasselnötter
Sockerlag
- 1 dl vatten
- 1,5 dl strösocker
Garnering
- 1 ägg, till pensling
- pärlsocker
- strösocker
- mandelspån
Gör så här
- Lös jästen i mjölken.
- Mortla kardemummakärnorna fint och tillsätt den och resten av ingredienserna utom saltet.
- Jobba degen i maskin ca 10 min. Tillsätt saltet och jobba 2 min till. Jäs 90 min övertäckt med plastfilm.
- Blanda ihop ingredienserna till de olika fyllningarna.
- Kavla ut degen till en stor rektangel på mjölat bakbord. Skär i tre bitar.
- Bred på de olika fyllningarna på varsin del.
Kokos- och citronbullar
- Rulla ihop hela rektangeln till en rulle och dela i ca 12 bitar. Ställ bullarna på högkant och tag baksidan på en kniv och tryck till i mitten så sidorna trycks ut lite.
Kanelbullar
- Vik degen på mitten och skär i 2 cm breda remsor, ca 12 st. Tvinna varje remsa och slå ihop till ett knyte.
Choklad- och hasselnötsfläta
- Rulla ihop rektangeln till en rulle och klipp snitt nästan helt igenom rullen med 3 cm mellanrum. Vik sen varje del åt vartannat håll så dom överlappar varandra.
- Jäs alla bullarna i 60 min övertäckt med plastfilm.
- Pensla med uppvispat ägg och grädda bullarna i ca 10 min i 230 graders värme. Bullängden gräddas i ca 18 minuter i 210 grader med flagad mandel på.
- Koka upp socker och vatten till sockerlagen och pensla direkt på bullarna när de gräddats färdigt. Strö pärlsocker på kanelbullarna och längden och strösocker på kokos och citronbullarna.