Minicupcakes med kokos och hallon
Minicupcakes med kokos och hallon
11 ingredienser
40 min
Ljuvliga små cupcakes med kokos i smeten och hallonfrosting ovanpå.
Ingredienser
Muffins
- 100 g smör, rumsvarmt
- 1 dl strösocker
- 2 ägg
- 1 dl kokos
- 1,5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljpulver
Hallonfrosting
- 100 g hallon
- 150 g färskost
- 0,5 dl florsocker
- 0,5 dl grädde
Gör så här
Muffins
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Rör smör och socker vitt och luftigt.
- Rör ner ett ägg i taget.
- Blanda kokos, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i smeten med stora tag.
- Fyll formarna upp till 3/4. Grädda ca 10 min. Svalna.
Frosting
- Koka upp hallonen, mixa fint med stavmixer, sila till en slät puré utan kärnor. Låt svalna.
- Vispa ihop cream cheese, florsocker och hallonpuréen.
- Tillsätt grädden försiktigt under vispningen tills frostingen har en spritsbar konsistens. Spritsa frostingen på muffinsen och dekorera med ett hallon på toppen.