Ananaspaj
Ananaspaj
13 ingredienser
ca 1 h
Krämig efterrättspaj med konserverad ananas och creme fraiche i fyllningen.
Ingredienser
Pajskal
- 3 dl vetemjöl
- 150 g smör
- 1,5 dl florsocker
- 1 äggula
- 1 tsk salt
Fyllning
- 420 g ananasringar, avrunna
- 1 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 1 ägg
- 1 äggula
- 2 dl crème fraîche
Till servering
- vispgrädde
- glass
Gör så här
- Blanda alla ingredienser till pajskalet. Arbeta degen så lite som möjligt, nyp ihop den tills den precis går ihop. Plasta in och låt vila i kylen 30 min.
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en pajform. Kavla ut degen tunt och klä pajformens botten och kanter.
- Klipp till ett bakplåtspapper så det täcker hela pajskalets insida. Fyll skalet med torkade gröna ärtor upp till kanterna. Förgrädda i ca 8 min, tag bort ärtor och bakplåtspapper och grädda ca 5 min till så skalet blir gyllenbrunt.
- Skär ananasringarna fint tvärs över dess fibrer och mixa slät med stavmixer. Låt moset rinna av i ett durkslag.
- Rör i resten av ingredienserna och fyll pajskalet. Grädda mitt i ugnen ca 30-35 min. Låt svalna.
- Garnera din ananaspaj med spritsad grädde och servera med glass!