Bengts julmumma

Bengts julmumma
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Bengt Frithiofsson
Bengt Frithiofsson

Bengts julmumma

69

7 ingredienser

10 min

Knäckiga röktoner, barrskog och malt. Och så en doft av kardemumma och citrus. Mumma!

Ingredienser

portioner4
  • 66 cl julöl
  • 66 cl Carnegie Starkporter
  • 33 cl sodavatten
  • 6 cl Madeira, Malvoisie
  • 6 cl gin
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 citron

Gör så här

  1. Häll försiktigt julöl, sodavatten, Madeira och Gin i en tillbringare.
  2. Häll försiktigt längs kanten i portern som bildar ett stadigt skum. Pudra över den finmalda kardemumman. Rör om försiktigt.
  3. Riv fint yttersta delen av citronskalet över skumkronan.
  4. Servera mumman källarsval, cirka 10 grader.
TIPS!
läs mer
Spaghetti carbonara

Poppis med Isabella Morrone

Italienska favoriter

Läs mer