Vaniljkaka med hallon- och kardemummakräm
Vaniljkaka med hallon- och kardemummakräm
11 ingredienser
Anettes recept på spröd vaniljkaka som serveras med en kräm på mascapone smaksatt med hallon och nymalen kardemumma.
Ingredienser
Vaniljkaka
- 7,5 dl vetemjöl
- 4 dl strösocker
- 250 g smör, smält
- 2 msk vaniljsocker
- 6 tsk bakpulver
- 3 ägg
- 3 dl gräddfil
Hallon- och mascarponekräm
- 1 förp mascarponeost (funkar nästan lika bra med crème fraiche)
- 4 msk strösocker
- några nypor nymalen kardemumma
- 300 g frysta hallon
Gör så här
Vaniljkaka
- Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker, tillsätt det smälta smöret och rör ihop till en grynig massa.
- Ta bort 3 dl av smulorna och ställ åt sidan. Blanda ägg och gräddfil i den andra delen av massan.
- Smörj en ugnsfast form och bred ut smeten, strö sedan över 3 dl smulor över kakan.
- Grädda din vaniljkaka mitt i ugnen i 20 minuter. Ta ut kakan, sikta över vaniljsocker blandat med florsocker. Låt kakan svalna och servera den med hallon- och mascarponekräm.
Hallon- och mascarponekräm
- Blanda ihop och rör runt, ju mer hallonen tinar desto mer rosa blir krämen. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge...