1 förp mascarponeost (funkar nästan lika bra med crème fraiche)
4 msk strösocker
några nypor nymalen kardemumma
300 g frysta hallon
Gör så här
Håll skärmen tänd
Vaniljkaka
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker, tillsätt det smälta smöret och rör ihop till en grynig massa.
Ta bort 3 dl av smulorna och ställ åt sidan. Blanda ägg och gräddfil i den andra delen av massan.
Smörj en ugnsfast form och bred ut smeten, strö sedan över 3 dl smulor över kakan.
Grädda din vaniljkaka mitt i ugnen i 20 minuter. Ta ut kakan, sikta över vaniljsocker blandat med florsocker. Låt kakan svalna och servera den med hallon- och mascarponekräm.
Hallon- och mascarponekräm
Blanda ihop och rör runt, ju mer hallonen tinar desto mer rosa blir krämen. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge...