Evas amerikanska rabarberpaj

148 röster
Evas amerikanska rabarberpaj
Foto: TV4

En sorts knäckig smulpaj som är galet god och som finns i Emmas och min första kokbok ”Husmorsorna : the ultimate köksalmanacka”

Se fler recept från

Nyhetsmorgon


Visa mer

Du behöver

Fyllning

  • 100 g rabarber, i bitar
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg

Knäcktopp

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl farinsocker
  • 100 g smör, smält
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till fyllningen till en underbar gegga och lägg i botten på en smord form. Klart so far.
  2. Blanda alla nya godsaker till knäcktoppen och klicka över fyllningen.
  3. Njut av åsynen och sedan in i ugnen i 45 minuter i 200 grader.
  4. Sluka pajen med glass, vaniljsås eller vispgrädde.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...