Evas amerikanska rabarberpaj

Evas amerikanska rabarberpaj
Foto: TV4
Anette Rosvall
Anette Rosvall

Evas amerikanska rabarberpaj

7 ingredienser

En sorts knäckig smulpaj som är galet god och som finns i Emmas och min första kokbok ”Husmorsorna : the ultimate köksalmanacka”

Se fler recept från

Nyhetsmorgon

Ingredienser

Fyllning

  • 100 g rabarber, i bitar
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg

Knäcktopp

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl farinsocker
  • 100 g smör, smält

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till fyllningen till en underbar gegga och lägg i botten på en smord form. Klart so far.
  2. Blanda alla nya godsaker till knäcktoppen och klicka över fyllningen.
  3. Njut av åsynen och sedan in i ugnen i 45 minuter i 200 grader.
  4. Sluka pajen med glass, vaniljsås eller vispgrädde.