Svamerikanska pannkakor med bacon

Anette Rosvall och Emma Hamberg

Svamerikanska pannkakor med bacon

10 ingredienser

Det bästa av två världar! Det här är nämligen en korsning av Amerikas pannkakor och svensk ugnspannkaka med fläsk. Dessa pannkakor avnjuter du med bara lite lönnsirap på – eller varför inte rårörda lingon? Mmmm.

Ingredienser

portioner
  • 10 skivor bacon
  • 2 msk smör + lite till stekning
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk strösocker
  • 1 krm salt
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 ägg

Till servering

  • lönnsirap
  • rårörda lingon

Gör så här

  1. Klipp baconskivorna på mitten. Smält 2 msk smör.
  2. Ner med alla torra ingredienser i en skål och rör om. Vispa ner mjölken, sedan det smälta smöret och sist ägget. Vispelivisp till en slät smet.
  3. Fram med en stekpanna. I med lite smör och låt pannan bli medelvarm. Pytsa i cirka 2 msk smet, lägg på en bit bacon och dutta över lite mer smet. Du liksom bakar in baconskivorna! Vänd pannkakan när den är gyllenbrun.
  4. Lägg de färdiga pannkakorna på en tallrik och låt alla bakishungriga kasta sig över dem!