• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Hemgjord granola - vitaminchocken

Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Hemgjord granola - vitaminchocken

4 steg att laga

10 ingredienser

Varför inte chocka dina vänners festtrötta kroppar med lite vitaminer, yoghurt och rostad granola? Det är verkligen SÅ enkelt att göra egen granola. Men vad är det? Jo, det är helt enkelt müsli i ugn. Så snälla, snälla, snälla – gör den här enkla varianten. I denna har vi inga torkade frukter, utan bara nötter och gryn.

Ingredienser

portioner6 - 8 portioner
  • 1 l yoghurt (minst 10 procent fetthalt)
  • blandad frukt (t ex apelsiner, jordgubbar och persikor)

granola

  • 3 dl havregryn
  • 3 dl fiberhavregryn
  • 2 dl mandlar och hasselnötter, grovhackad
  • 2 dl riven kokos
  • 1 msk kardemumma, finmalen
  • 1 msk malen kanel
  • 1 dl matolja
  • 2 msk honung

Gör så här

  1. Ugnen ska upp till 175 grader.
  2. Under tiden rör du ihop alla torra ingredienserna på en plåt med bakpapper. Rippla över olja och honung och rör om riktigt, riktigt ordentligt.
  3. Skjuts in i mitten av ugnen och där får det hela stå i 20 minuter. Efter tio minuter rör du om en aning.
  4. Så där! Nu är det bara att langa fram vackra glas. Grunda med yoghurt och på med granola och skivad frukt på toppen. Sa vi toppen? För det är precis vad det här är.