Nudelwok med lövbiff och sesam

25 m
4
Spela video Sesamwok med lövbiff
Foto: TV4
25 m
4

Du behöver

  • 500 g lövbiff
  • sesamolja, att steka i
  • matolja, att steka i
  • 0,33 huvud salladskål
  • 2-3 morötter
  • 3 salladslökar
  • 2 stora klyftor vitlök
  • 30 g ingefära
  • 1 huvud broccoli
  • 400 g äggnudlar
  • 2 dl hoisinsås
  • 1 dl japansk soja
  • rikligt med svartpeppar
  • 0,5 dl rostade sesamfrön

Gör så här

  1. Strimla lövbiffen, salladskål, morötter, salladslök och vitlök. Finhackad eller riv ingefäran och skär broccolin i små buketter.
  2. Koka äggnudlarna enligt anvisningar på paketet och ställ åt sidan när de är färdigkokta avrunna.
  3. Hetta upp en stor stekpanna, gjutjärnsgryta eller wokpanna med matolja och stek lövbiffen på riktigt hög värme i någon minut. Stek köttet snabbt i omgångar så att köttet verkligen får stekas och inte koka.
  4. Tillsätt sesamolja i samma panna, hetta upp på nytt och fräs hastigt vitlök, ingefära, morot, broccoli och salladslök- och kål. Häll på hoisinsås och soja. Tillsätt köttet och äggnudlarna och sväng runt allt så det blandas ordentligt och fräs i någon minut. Krydda med svartpeppar och toppa med rostade sesamfrön. Servera genast.
Kommentera receptet
Kökets kurser

Fler goda recept