Nudelwok med lövbiff och sesam
Nudelwok med lövbiff och sesam
14 ingredienser
25 m
Snabb wok med lövbiff, härliga grönsaker, sesam och hoisinsås. Allt i en panna - snabb middag som hela familjen gillar!
Se Lisa Lemke laga receptet

Ingredienser
- 500 g lövbiff
- sesamolja, att steka i
- matolja, att steka i
- 0,33 salladskål
- 2-3 morötter
- 3 salladslökar
- 2 klyftor vitlök
- 30 g ingefära
- 1 broccoli
- 400 g äggnudlar
- 2 dl hoisinsås
- 1 dl japansk soja
- svartpeppar, rikligt med
- 0,5 dl rostade sesamfrön
Gör så här
- Strimla lövbiffen, salladskål, morötter, salladslök och vitlök. Finhackad eller riv ingefäran och skär broccolin i små buketter.
- Koka äggnudlarna enligt anvisningar på paketet och ställ åt sidan när de är färdigkokta avrunna.
- Hetta upp en stor stekpanna, gjutjärnsgryta eller wokpanna med matolja och stek lövbiffen på riktigt hög värme i någon minut. Stek köttet snabbt i omgångar så att köttet verkligen får stekas och inte koka.
- Tillsätt sesamolja i samma panna, hetta upp på nytt och fräs hastigt vitlök, ingefära, morot, broccoli och salladslök- och kål. Häll på hoisinsås och soja. Tillsätt köttet och äggnudlarna och sväng runt allt så det blandas ordentligt och fräs i någon minut. Krydda med svartpeppar och toppa med rostade sesamfrön. Servera genast.