Nudelwok med lövbiff och sesam

koket.se
Sesamwok med lövbiff
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Nudelwok med lövbiff och sesam

14 ingredienser

25 m

Snabb wok med lövbiff, härliga grönsaker, sesam och hoisinsås. Allt i en panna - snabb middag som hela familjen gillar!

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g lövbiff
  • sesamolja, att steka i
  • matolja, att steka i
  • 0,33 salladskål
  • 2-3 morötter
  • 3 salladslökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 30 g ingefära
  • 1 broccoli
  • 400 g äggnudlar
  • 2 dl hoisinsås
  • 1 dl japansk soja
  • svartpeppar, rikligt med
  • 0,5 dl rostade sesamfrön

Gör så här

  1. Strimla lövbiffen, salladskål, morötter, salladslök och vitlök. Finhackad eller riv ingefäran och skär broccolin i små buketter.
  2. Koka äggnudlarna enligt anvisningar på paketet och ställ åt sidan när de är färdigkokta avrunna.
  3. Hetta upp en stor stekpanna, gjutjärnsgryta eller wokpanna med matolja och stek lövbiffen på riktigt hög värme i någon minut. Stek köttet snabbt i omgångar så att köttet verkligen får stekas och inte koka.
  4. Tillsätt sesamolja i samma panna, hetta upp på nytt och fräs hastigt vitlök, ingefära, morot, broccoli och salladslök- och kål. Häll på hoisinsås och soja. Tillsätt köttet och äggnudlarna och sväng runt allt så det blandas ordentligt och fräs i någon minut. Krydda med svartpeppar och toppa med rostade sesamfrön. Servera genast.