Nudelwok med fläskfärs och pak choi

POPULÄRT
Nudelwok med fläskfärs och pak choi
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Nudelwok med fläskfärs och pak choi

12 ingredienser

25 m

Snabbt, gott och enkelt! Risnudlar wokade med fläskfärs, pak choi och asiatiska smaksättare som ingefära, ostronsås och koriander.

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 300 g risnudlar
  • 3 klyftor vitlök
  • 5 cm färsk ingefära
  • neutral rapsolja, att steka i
  • 300 g fläskfärs
  • 2 pak choi
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1,5 dl ostronsås
  • 1,5 msk sesamolja
  • 1 limefrukt, saften
  • 1 dl böngroddar
  • sriracha, till servering

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Koka nudlarna i 1 minut kortare än anvisningar på paketet. Skölj av med iskallt vatten tills helt kalla och låt droppa av i durkslag.
  2. Finhacka vitlök och ingefära. Fräs i olja på hög värme i 1 minut. Tillsätt fläskfärs och fräs på hög värme tills färsen är brynt och fått fin färg.
  3. Skär pak choi i skivor och hacka korianderstjälkar (spara bladen). Lägg i den heta stekpannan och låt steka med i 1 minut. Häll på oystersås, sesamolja och pressa över lime.
  4. Tillsätt böngroddar samt de kokta nudlarna och vänd runt. Toppa med de sparade korianderbladen och eventuellt lite sriracha.