Nudelwok med fläskfärs och pak choi
Nudelwok med fläskfärs och pak choi
12 ingredienser
25 m
Snabbt, gott och enkelt! Risnudlar wokade med fläskfärs, pak choi och asiatiska smaksättare som ingefära, ostronsås och koriander.
Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser
- 300 g risnudlar
- 3 klyftor vitlök
- 5 cm färsk ingefära
- neutral rapsolja, att steka i
- 300 g fläskfärs
- 2 pak choi
- 1 kruka färsk koriander
- 1,5 dl ostronsås
- 1,5 msk sesamolja
- 1 limefrukt, saften
- 1 dl böngroddar
- sriracha, till servering
Gör så här
- Koka nudlarna i 1 minut kortare än anvisningar på paketet. Skölj av med iskallt vatten tills helt kalla och låt droppa av i durkslag.
- Finhacka vitlök och ingefära. Fräs i olja på hög värme i 1 minut. Tillsätt fläskfärs och fräs på hög värme tills färsen är brynt och fått fin färg.
- Skär pak choi i skivor och hacka korianderstjälkar (spara bladen). Lägg i den heta stekpannan och låt steka med i 1 minut. Häll på oystersås, sesamolja och pressa över lime.
- Tillsätt böngroddar samt de kokta nudlarna och vänd runt. Toppa med de sparade korianderbladen och eventuellt lite sriracha.