Nudelwok med fläskfärs och pak choi

108 röster
25 m
4
25 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 300 g risnudlar
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 tumstor bit ingefära
  • neutral rapsolja, att steka i
  • 300 g fläskfärs
  • 2 pak choi
  • 1 kruka koriander
  • 1,5 dl oystersås
  • 1,5 msk sesamolja
  • 1 lime, pressad juice
  • 1 näve böngroddar
  • lite sriracha, till servering

Gör så här

  1. Koka nudlarna i 1 minut kortare än anvisningar på paketet. Skölj av med iskallt vatten tills helt kalla och låt droppa av i durkslag.
  2. Finhacka vitlök och ingefära. Fräs i olja på hög värme i 1 minut. Tillsätt fläskfärs och fräs på hög värme tills färsen är brynt och fått fin färg.
  3. Skär pak choi i skivor och hacka korianderstjälkar (spara bladen). Lägg i den heta stekpannan och låt steka med i 1 minut. Häll på oystersås, sesamolja och pressa över lime.
  4. Tillsätt böngroddar samt de kokta nudlarna och vänd runt. Toppa med de sparade korianderbladen och eventuellt lite sriracha.
14 januari 2017

Fler goda recept