Nudelwok med fläskfärs och pak choi

25 m
4
Spela video Nudelwok med fläskfärs och pak choi
Foto: TV4
25 m
4

Du behöver

  • 300 g risnudlar
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 tumstor bit ingefära
  • neutral rapsolja, att steka i
  • 300 g fläskfärs
  • 2 pak choi
  • 1 kruka koriander
  • 1,5 dl oystersås
  • 1,5 msk sesamolja
  • 1 lime, pressad juice
  • 1 näve böngroddar
  • lite sriracha, till servering

Gör så här

  1. Koka nudlarna i 1 minut kortare än anvisningar på paketet. Skölj av med iskallt vatten tills helt kalla och låt droppa av i durkslag.
  2. Finhacka vitlök och ingefära. Fräs i olja på hög värme i 1 minut. Tillsätt fläskfärs och fräs på hög värme tills färsen är brynt och fått fin färg.
  3. Skär pak choi i skivor och hacka korianderstjälkar (spara bladen). Lägg i den heta stekpannan och låt steka med i 1 minut. Häll på oystersås, sesamolja och pressa över lime.
  4. Tillsätt böngroddar samt de kokta nudlarna och vänd runt. Toppa med de sparade korianderbladen och eventuellt lite sriracha.
Kommentera receptet
Glaskampanj

Fler goda recept