Nudelwok med fläskfärs och pak choi

156 röster
25 m
4
Nudelwok med fläskfärs och pak choi
Foto: TV4

Snabbt, gott och enkelt! Risnudlar wokade med fläskfärs, pak choi och asiatiska smaksättare som ingefära, ostronsås och koriander.

Visa mer
25 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 300 g risnudlar
  • 3 klyftor vitlök
  • 5 cm färsk ingefära
  • rapsolja neutral, att steka i
  • 300 g fläskfärs
  • 2 pak choi
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1,5 dl ostronsås
  • 1,5 msk sesamolja
  • 1 lime, saften
  • 1 dl böngroddar
  • sriracha, till servering
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka nudlarna i 1 minut kortare än anvisningar på paketet. Skölj av med iskallt vatten tills helt kalla och låt droppa av i durkslag.
  2. Finhacka vitlök och ingefära. Fräs i olja på hög värme i 1 minut. Tillsätt fläskfärs och fräs på hög värme tills färsen är brynt och fått fin färg.
  3. Skär pak choi i skivor och hacka korianderstjälkar (spara bladen). Lägg i den heta stekpannan och låt steka med i 1 minut. Häll på oystersås, sesamolja och pressa över lime.
  4. Tillsätt böngroddar samt de kokta nudlarna och vänd runt. Toppa med de sparade korianderbladen och eventuellt lite sriracha.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...