Nudelsallad med kyckling och jordnötsdressing

Nudelsallad med kyckling och jordnötsdressing

25 ingredienser

30 min

En riktigt fräsch och god rätt som är fullproppad med smak! Funkar utmärkt som middag, i matlådan eller en härlig helglunch att bjuda på.

Vi rekommenderar Bong Touch of Taste Kycklingfond
ToT kycklingfond produktbild

Vi rekommenderar Bong Touch of Taste Kycklingfond

Förstärker smaken av kyckling och passar utmärkt i soppor, såser och grytor.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 3 kycklingfiléer
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
  • olja, att steka i
  • 150 g glasnudlar
  • 0,5 gurka
  • 2 morötter
  • 4 salladslökar
  • 1 röd paprika
  • 300 g rödkål
  • 1 kruka färsk koriander
  • 50 g jordnötter, hackade

Dressing

  • 1 dl crunchy jordnötssmör
  • 1 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
  • 1 limefrukt, saften av
  • 2 msk japansk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 tsk risvinäger
  • 1 tsk färsk ingefära, riven
  • 0,5 dl sweet chilisås
  • vatten

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till dressingen och ställ åt sidan.
  2. Blanda kycklingen med fond, olja, salt, peppar, paprikapulver och vitlökspulver i en bunke. Stek i olja i en stekpanna tills kycklingen är genomstekt och har fått fin färg.
  3. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj under kallt vatten och klipp nudlarna så att de inte är så långa.
  4. Hyvla morötterna och rödkålen, hacka gurkan, salladslöken och paprikan.
  5. Blanda nudlarna, kycklingen, grönsakerna, koriander och dressingen. Toppa med hackade jordnötter, lite mer koriander och njut!
TIPS!
Fler tips!
Dumplingsoppa med röd curry och salladslök

Fler tips!

Här hittar du fler goda recept.

Läs mer