Nudelsallad med krämig kyckling och jordnötter

Nudelsallad med krämig kyckling och jordnötter
Foto: TV4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Nudelsallad med krämig kyckling och jordnötter

27

6 steg att laga

12 ingredienser

30 min

Superfräsch sommarmiddag bestående av en nudelsallad med kall kyckling och krämig tahinidressing.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 400 g kycklingfilé
  • salt
  • 200 g tunna risnudlar
  • 2 morot, finstrimlade
  • 2 msk tahinipasta
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 limefrukt, pressad juice
  • 1,5 msk japansk soja
  • 2 gemsalladshuvud
  • 1 kruka koriander
  • 1 msk sesamfrön, rostade och mortlade
  • 0,5 dl jordnötter, hackade

Gör så här

  1. Sjud kycklingen i saltat vatten ca 20 minuter tills den är genomkokt. Låt svalna och dra isär med gafflar.
  2. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj av i kallt vatten och låt rinna av ordentligt.
  3. Skala och skiva morötterna tunt i halvmånar.

  4. Vispa ihop tahini, majonnäs, limejuice och soja till en dressing.
  5. Vänd ihop kycklingen med dressingen.
 Vänd runt med nudlar, salladsblad, koriander och morot till en sallad. Toppa med sesamfrön och jordnötter.
  6. Glöm inte att matsortera morotsskalet för en mer hållbar matlagning! /Köket-redaktionen