Nudelsallad med krämig kyckling och jordnötter

23 röster
30 min
4
Nudelsallad med krämig kyckling och jordnötter
Foto: TV4

Superfräsch sommarmiddag bestående av en nudelsallad med kall kyckling och krämig tahinidressing.

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g kycklingfilé
  • salt
  • 200 g tunna risnudlar
  • 2 morötter, finstrimlade
  • 2 msk tahini
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 lime, pressad juice
  • 1,5 msk japansk soja
  • 2 gemsalladshuvud
  • 1 kruka koriander
  • 1 msk sesamfrön, rostade och mortlade
  • 0,5 dl jordnötter, hackade
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sjud kycklingen i saltat vatten ca 20 minuter tills den är genomkokt. Låt svalna och dra isär med gafflar.
  2. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj av i kallt vatten och låt rinna av ordentligt.
  3. Skala och skiva morötterna tunt i halvmånar.

  4. Vispa ihop tahini, majonnäs, limejuice och soja till en dressing.
  5. Vänd ihop kycklingen med dressingen.
 Vänd runt med nudlar, salladsblad, koriander och morot till en sallad. Toppa med sesamfrön och jordnötter.
  6. Glöm inte att matsortera morotsskalet för en mer hållbar matlagning! /Köket-redaktionen
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...