Nudelbowl med knaprigt fläsk och pak choi

130 röster
30 m
Nudelbowl med knaprigt fläsk och pak choi
Foto: Tv4

Jennie Walldén bjuder på en lättlagad och god wok med nudlar, knaperstekt färs och pak choi.

Visa mer
30 m

Du behöver

  • 500 g fläskfärs
  • 1 rödlök, skivad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 5 cm ingefära, finhackad
  • 1 röd chili, skivad
  • 1 lime, rivet skal och pressad juice
  • 2 pak choi
  • 1 dl ostronsås
  • 1 msk honung
  • 250 g äggnudlar
  • 1 kruka koriander, blad plockade och stjälkar finhackade
  • Neutral matolja att steka i
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Stek skivad lök på hög värme till den är mjuk. Lägg i fläsket och låt fräsa tills det är knaprigt. Tillsätt vitlök, ingefära, chili och korianderstjälkar de sista 3 minuterna av stekningen.
  2. Skär pak choi i munsstora bitar och låt steka med fläsket i 2 minuter.
  3. Häll på ostronsås och honung, limesaft och rivet limezest. Vänd runt och smaka av med ev mer ostronsås eller honung.
  4. Koka nudlar enligt anvisningar på förpackningen. Lägg nudlar i botten av stora skålar, toppa med fläsk och pak choi och strö till sist över korianderblad.
  5. Servera genast!
29 december 2018
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...