Nudelbowl med knaprigt fläsk och pak choi

POPULÄRT
koket.se
Nudelbowl med knaprigt fläsk och pak choi
Foto: Tv4
Jennie Walldén porträtt KM
Jennie Walldén porträtt KM

Nudelbowl med knaprigt fläsk och pak choi

12 ingredienser

30 m

Jennie Walldén bjuder på en lättlagad och god wok med nudlar, knaperstekt färs och pak choi.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g fläskfärs
  • 1 rödlök, skivad
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 5 cm ingefära, finhackad
  • 1 röd chilifrukt, skivad
  • 1 limefrukt, rivet skal och pressad juice
  • 2 pak choi
  • 1 dl ostronsås
  • 1 msk honung
  • 250 g äggnudlar
  • 1 kruka koriander, blad plockade och stjälkar finhackade
  • neutral matolja, att steka i

Gör så här

  1. Stek skivad lök på hög värme till den är mjuk. Lägg i fläsket och låt fräsa tills det är knaprigt. Tillsätt vitlök, ingefära, chili och korianderstjälkar de sista 3 minuterna av stekningen.
  2. Skär pak choi i munsstora bitar och låt steka med fläsket i 2 minuter.
  3. Häll på ostronsås och honung, limesaft och rivet limezest. Vänd runt och smaka av med ev mer ostronsås eller honung.
  4. Koka nudlar enligt anvisningar på förpackningen. Lägg nudlar i botten av stora skålar, toppa med fläsk och pak choi och strö till sist över korianderblad.
  5. Servera genast!