Nötfärssbiff med tomatsalsa

Nötfärssbiff med tomatsalsa
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Nötfärssbiff med tomatsalsa

14 ingredienser

Vardagsmaten är det vi äter fem dagar i veckan och därför svårast att variera. Köttfärs står alltid på menyn någon gång under veckan och att smaksätta den med spiskummin och chili brukar uppskattas av hela familjen.

Ingredienser

portioner
  • 500 g köttfärs
  • 0,5 dl vatten
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk chilipeppar
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 gul lök
  • salt
  • malen svartpeppar
  • smör, till stekning
  • salsa (på tomat)
  • 200 g krossade tomater
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • olivolja, till stekning

Gör så här

  1. Skala och riv löken på rivjärn. Häll vattnet i köttfärsen och rör om till en jämn smet. Krydda med spiskummin, chilipeppar, salt och svartpeppar. Pressa ner vitlöken och rör ner löken. Forma biffar och stek i smör.
  2. Skala, hacka och fräs lök och vitlök i olivolja. Tillsätt krossade tomater och låt koka ihop på svag värme i 10-15 minuter. Smaka av med salt, peppar och ev en gnutta socker om tomaterna är syrliga.
  3. Servera biffarna med sås, potatis och en grönsak.