Nötfärssbiff med tomatsalsa

0 röster
4
Nötfärssbiff med tomatsalsa
Foto: TV4

Vardagsmaten är det vi äter fem dagar i veckan och därför svårast att variera. Köttfärs står alltid på menyn någon gång under veckan och att smaksätta den med spiskummin och chili brukar uppskattas av hela familjen.

Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g köttfärs
  • 0,5 dl vatten
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk chilipeppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 lök
  • salt
  • malen svartpeppar
  • smör till stekning
  • tomatsalsa
  • 200 g krossade tomater
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • olivolja till stekning

Gör så här

  1. Skala och riv löken på rivjärn. Häll vattnet i köttfärsen och rör om till en jämn smet. Krydda med spiskummin, chilipeppar, salt och svartpeppar. Pressa ner vitlöken och rör ner löken. Forma biffar och stek i smör.
  2. Skala, hacka och fräs lök och vitlök i olivolja. Tillsätt krossade tomater och låt koka ihop på svag värme i 10-15 minuter. Smaka av med salt, peppar och ev en gnutta socker om tomaterna är syrliga.
  3. Servera biffarna med sås, potatis och en grönsak.
14 augusti 2009

Fler goda recept