Gaspacho

Norbert Lang Kockarnas Kamp 2018
Norbert Lang Kockarnas Kamp 2018

Gaspacho

3

3 steg att laga

10 ingredienser

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 kg körsbärstomater
  • 1 gul lök, mild
  • 1 chili poplano
  • 0,5 gurka
  • 50 g bröd utan kanter
  • 0,5 dl extra virgin olivolja
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 msk sherryvinäger
  • 0,5 tsk salt
  • vitpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Tvätta och dela körsbärstomaterna, skala och grovstrimla löken och tvätta, dela samt ta bort kärnhuset på chilifrukten och strimla den grovt. Skala och kärna ur gurkan.
  2. Blanda alla ingredienser i en skål och låt dem vila en timme. Därefter skall allt mixas och silas genom finmaskig sil. Smaka av med salt, peppar, vitlök och vinäger.
  3. Soppan serveras iskall med något gott bröd. För en matigare och festligare gaspacho servera soppan med en halv avokado och några lätt stekta eller grillade pilgrimsmusslor.