No bake mango cheesecake

19 röster
45 m + tid i kylen
8-10 bitar
No bake mangocheesecake
Foto: Simona Muntean

Underbar cheesecake som du bakar enkelt utan ugn! Med en söt mangospegel och ätbara blommor blir det en fröjd får både öga och mun.

Visa mer
45 m + tid i kylen
8-10 bitar

Du behöver

Cheesecake

  • 1 förp savoiardikex (lady fingers)
  • 2 tsk gelatinpulver (motsvarar 4 gelatinblad)
  • 2 msk vatten, kallt
  • 300 g Philadelphia färskost
  • 2 dl vispgrädde
  • 1,5 dl strösocker
  • 200 g fryst mango, i bitar

Mangospegel

  • 1,5 tsk gelatinpulver
  • 1,5 dl mangojuice, koncentrerad
  • 0,5 dl vatten, kokhett

Garnering

  • 2 dl grädde, vispad att toppa med
  • ätbara blommor, och blad
  • färsk citronmeliss
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Cheesecake
    Klä en rund form, 20 cm, med löstagbara kanter i plastfolie eller bakplåtspapper. Klä väggarna och botten på formen med kex. Ställ åt sidan.
  2. Lägg gelatinen i en liten skål och tillsätt 2 msk kallt vatten. Låt det stå ca 5 minuter.
  3. Vispa snabbt färskost, vispgrädde och strösocker till en tjock pudding.
  4. Mikra snabbt gelatinen ca 10 sekunder eller tills den har smällt. Vänd snabbt ner gelatinet och mangobitarna i ostmassan. Häll fyllningen i formen och ställ kallt tills du gör spegel.
  5. Mangospegel
    Vispa ner gelatinet i mangojuicen och låt stå i ca 5 minuter. Häll kokhett vatten över och vispa i ett par minuter tills den har svalnat.
  6. Montering och garnering
    Häll försiktigt såsen över hela cheesecake. Ställ kallt för minst en timme.
  7. Ta ut cheesecaken ur formen. Garnera med vispad grädde och ätbara blommor, blad och citronmeliss.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...