No bake jordgubbscheesecake

19 röster
30 m
8-10 bitar
No-bake jordgubbscheesecake
Foto: Simona Muntean

Den här enkla cheesecaken bakar du utan ugn och blir drömlikt god! Toppa med färska jordgubbar, grädde och ätbara blommor så är den redo att serveras till vilken fin fest som helst.

Visa mer
30 m
8-10 bitar

Du behöver

Botten

  • 15 digestivekex
  • 7 msk smör, smält
  • 2 msk strösocker

Cheesecake

  • 300 g färska jordgubbar
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk gelatinpulver
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g naturell färskost

Garnering

  • grädde, vispad
  • färska jordgubbar
  • ätbara blommor, och blad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Botten
    Blanda kexen med smält smör och socker till en gryning massa och tryck i botten på en rund form, ca 20 cm, med löstagbara kanter. Ställ formen kallt tills du har gjort klart cheesecaken.
  2. Cheesecake
    Gör puré av jordgubbarna, i matberedare eller för hand.
  3. Blanda jordgubbar och strösocker i en kastrull och värm på spisen tills det nästan börjar koka. Sockret ska lösas upp.
  4. Ta bort från spisen och tillsätt gelatinpulvret. Blanda tills gelatinet har smält och du får en klumpfri puré. Häll purén i en kall skål.
  5. Vispa grädden till hårda toppar.
  6. Vispa osten och blanda med den avsvalnade jordgubbspurén. Vispa jämt.
  7. Vänd grädden i ostmassan och blanda till en jämn cheesecake. 
  8. Häll fyllningen i pajskalet. Ställ i kylen minst 2 timmar eller över natten.
  9. Har du bråttom frys cheesecaken åtminstone någon timme.
  10. Garnering
    Dekorera med vispad grädde och några delade färska jordgubbar samt eventuellt ätbara blommor och blad.
22 mars 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...