No bake granola bars med apelsin och kanel

Pauluns No bake granola bars med apelsin och kanel
Foto: Paulúns

No bake granola bars med apelsin och kanel

7 ingredienser

30 min + tid i kyl

Gör egna granola bars med apelsin, nötter, jordnörssmör, tranbär och kanel. Snabbt, enkelt och nyttigt!

Paulúns Granola Naturell
Paulúns Granola Naturell

Paulúns Granola Naturell

Ljuvligt god naturell granola med stora, krispiga bitar av ugnsrostad havre, kokos och linfrön

Läs mer

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 3 msk kokosolja, smält
  • 2 msk jordnötssmör
  • 200 g Paulúns Granola Naturell
  • 1 dl torkade tranbär
  • 1 dl torkade apelsinbitar
  • 1 dl blandade nötter (hasselnötter, valnötter, mandel)
  • 2 msk malen kanel
  • 2 msk apelsin, zesten

Gör så här

Håll skärmen tänd

Torkade apelsinbitar

  1. Skala färska apelsiner och skär dem i små bitar. Ta bort eventuella kärnor. Lägg på non-stick bakplåtspapper och torka i ugn på 75 grader varmluft i 2-3 timmar tills bitarna är torra.

Bars

  1. Blanda kokosolja och nötsmör i en skål. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl.
  2. Klä en fyrkantig form med bakplåtspapper. Lägg blandningen i formen och tryck ut jämnt.
  3. Kyl i minst 2 timmar innan du drar upp bakplåtspappret för att ta bort dem ur formen och skär i lagom stora bars.
TIPS!
Fler tips från Paulúns!
Pauluns Frozen yoghurt cups med björnbär och choklad

Fler tips från Paulúns!

Fler hälsosamma tips och recept.

Läs mer