No bake citroncheesecake

Pauluns No bake citroncheesecake
Foto: Paulúns

No bake citroncheesecake

10 ingredienser

20 min + tid i kyl

En krämig, syrlig och ljuvligt god citroncheesecake du inte får missa! Du gör den snabbt och enkelt på en krispig granolabotten. En hälsosam variant till fikat - helt utan tillsatt socker.

Paulúns Granola Naturell
Paulúns Granola Naturell

Paulúns Granola Naturell

Ljuvligt god naturell granola med stora, krispiga bitar av ugnsrostad havre, kokos och linfrön

Läs mer

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

Granolabotten

  • 3 dl Paulúns Granola Naturell
  • 20 ml kokosolja, smält
  • 2 msk jordnötssmör

Citronfyllning

  • 250 ml kokosgrädde
  • 500 g ricotta
  • 1 citron, saften
  • 2 citroner, zesten
  • 1 tsk vaniljpulver

Topping

  • Paulúns Granola Naturell
  • 1 citron, i skivor

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Blanda kokosolja och jordnötssmör i en skål. Tillsätt granola och blanda väl.
  2. Lägg granolablandningen i en medelstor springform och ställ in i kylen.
  3. Mixa kokosgrädde, ricotta, citronsaft, citronzest och vaniljpulver i en mixer eller matberedare. (Det går även att blanda i en skål, dock blir blandningen inte riktigt lika slät då.)
  4. Häll citronfyllningen över granolabotten och ställ i kylen i minst 4 timmar, eller över natten.
  5. Dekorera med granola, citronskivor och citronzest innan servering.
TIPS!
Fler tips från Paulúns!
Pauluns Grön smoothie med avokado, lime och mynta

Fler tips från Paulúns!

Fler hälsosamma tips och recept.

Läs mer