Presenteras av Kökets butik

No bake chokladpaj med salta cashewnötter

5 röster
30 m + tid i kyl
6-8
No bake chokladpaj med salta cashewnötter
Foto: Köket.se

Den här chokladpajen är superenkel att göra då du slipper att baka den i ugnen. 

Här kan du köpa den smarta pajformen med nonstick-beläggning >>

Visa mer
30 m + tid i kyl
6-8

Du behöver

Pajbotten:

  • 300 g digestivekex
  • 125 g smör
  • 1 dl saltade cashewnötter, hackade

Chokladkräm:

  • 200 g mjölkchoklad
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 50 g smör

Topping:

  • ca 100 g chokladägg
  • 1 dl saltade cashewnötter, hackade
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Mixa digestivekexen till ett fint smul i en matberedare, smält smöret och blanda smöret och kexsmulet. Tryck ut i en pajform.
  2. Hacka cashewnötterna lite grovt (och spara hälften till topping). Strö ut nötterna över din kexbotten.
  3. Hacka chokladen i bitar och koka upp grädden. Häll i chokladen och vaniljsocker och rör om tills det är smält. Tillsätt smöret och rör till en slät kräm.
  4. Låt svalna något och häll sedan över pajformen. Ställ i kyl 2-3 timmar tills den stelnat. Toppa med resten av cashewnötterna och lite dekorativa chokladägg.
20 april 2019

Laddar fler recept...