• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

No-bake bars med kokos och choklad

No-bake bars med kokos och choklad_01
Foto: Simona Muntean
Simona Muntean
Simona Muntean

No-bake bars med kokos och choklad

7 steg att laga

7 ingredienser

10 m + tid i kyl

De här barsen bakar du utan ugn, vilket gör dem riktigt enkla och snabba att göra. Toppa med kokos och choklad och dem blir oemotståndliga!

Ingredienser

portioner25 bitar
  • 5,5 dl vit choklad [350 g]
  • 1 dl kokosolja
  • 0,66 burk kondenserad mjölk sötad
  • 3,5-4,5 dl riven kokos, riven
  • 175 g choklad (ljus eller mörk)
  • 1 tsk smör
  • ev kokos, riven (eller krossade maränger att garnera med)

Gör så här

  1. Klä en rektangulär form som är ca 20 X 20 cm med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
  2. Blanda vit choklad, kokosolja och sötad kondenserad mjölk i en kastrull och värm på lågvärme tills chokladen har smält.
  3. Blanda i riven kokos, börja med 3 dl så märker du ifall din smet behöver mer. Häll smeten i formen och jämna till ytan.
  4. Lägg choklad och smör i en skål som tål mikrovågsugn. Mikra i 30 sekunders intervaller tills chokladen smält, rör om emellanåt.
  5. Bred chokladen ovanpå kakan.
  6. Ställ kakan i kylskåpet tills chokladen har stelnat.
  7. Skär i rutor och förvara svalt i låda med lock.