Njure i senapssås

Njure i senapssås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Njure i senapssås

10 ingredienser

Välj njure efter din egen smak: kalv, lamm eller gris. Knepet för att få den riktigt god är att först ge den ett hastigt uppkok. Prova!

Ingredienser

portioner
  • ca 5-600 g njure
  • salt
  • peppar
  • 1 gul lök (liten)
  • 1 dl nötbuljong
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 tsk dijonsenap
  • ev 1 msk cognac
  • 0,5 dl persilja, hackad
  • smör, att steka i

Gör så här

  1. Ge njuren ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten och låt den rinna av. Putsa bort fettet och skär köttet i skivor. Krydda med salt och peppar. Finhacka löken.
  2. Bryn köttet på båda sidor med smör i en panna tillsammans med löken. Ta upp köttet.
  3. Koka ur pannan med buljong, grädde, senap och ev. konjak. Koka ihop och sila såsen över köttet. Strö på persilja.