Delicias de los sabaleros

Delicias de los sabaleros
Foto: TV4

Delicias de los sabaleros

Av: Nils och Graciela - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

Plantillas doppade i hemlagad dulce dé leche. Serveras med päronskivor i sockerlag, Färska fikon gratinerade med mögelost och honung. Dekoreras med citronmeliss och serveras med päroncognac och grädde.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

  • 1 förp kondenserad mjölk
  • 8 färska fikon
  • Valfri mögelost
  • honung
  • Plantillas, räkna 2 kex per person (plantillas köper man färdiga i butik. Det är en sorts italienska kex.)
  • 2 päron i sockerlag, 1 skiva per person
  • färsk citronmeliss, till garnering

Gör så här

  1. Koka en burk kondenserad mjölk i 1.5 timma. Låt det svalna ordentligt innan du öppnar burken!
  2. Snitta fikon i fyra delar, nästan hela vägen igenom och lägg i en bit mögelost och gratinera i ugnen i 200 grader i 10 minuter.
  3. Ta ut fikonen och häll över lite honung.
  4. Doppa plantillas i dulce de leche (den kondenserade kokta mjölken)
  5. Lägg 2 plantillas i en skål tillsamman med en päronhalva.
  6. Lägg i det gratinerade fikonet och toppa med citronmeliss.
  7. Serveras med päronkonjak.

Dryckestips från Nils och Graciela
Meukow Cognac art nr 163, 289 kr