Oxrulader med gräddsås, rårörda lingon, pressgurka och potatispu

Nils Emil Ahlin
Nils Emil Ahlin

Oxrulader med gräddsås, rårörda lingon, pressgurka och potatispu

1

13 ingredienser

Ingredienser

portioner4
  • 600 g oxkött av innanlår
  • 1 bit späck
  • 2 saltgurkor
  • några ansjovisfiléer
  • svensk senap
  • persilja
  • salt
  • peppar
  • smör, till stekning
  • 2 dl buljong (tärning)
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Skär oxköttet i tunna skivor och platta ut dem något. Skär späcket och saltgurkan i stavar och dela ansjovisfiléerna i små bitar. Lägg ut köttbitarna på en skärbräda och salta och peppra. Bred på lite senap på varje köttbit och lägg på en bit var av: späck, gurka, ansjovis och en kvist persilja. Rulla ihop och fäst ruladerna med tandpetare.
  2. Bryn ruladerna runt om i smör i en gryta. Salta och peppra en aning och späd med buljong. Lägg på lock och koka ruladerna sakta tills de känns möra. Lyft över ruladerna i en annan gryta och tag bort tandpetarna.
  3. Koka ihop fonden något tillsammans med grädden och red av med smör-mjölblandningen. Smaka av såsen med salt och peppar och sila den över ruladerna. Strö över hackad persilja och servera tillsammans
  4. Med potatispuré, någon grönsak, rårörda lingon och pressgurka.