Pasta med grön sparris

Pasta med grön sparris
Foto: Heléne Pe
Niklas Ekstedt 2018
Niklas Ekstedt 2018

Pasta med grön sparris

30

11 ingredienser

Sparris är en riktig favorit! Det kan tyckas lite väl lyxigt att blanda ner den ljuvliga primören i en pasta, men strunta i det. Det är ju så gott! En krämig mascarponesås till gör att sparrisen smakar ännu godare. Till det här receptet är citronen viktig, eftersom den balanserar den feta smaken i mascarponeosten.

Ingredienser

portioner4
  • 4 gröna sparrisar
  • 2 schalottenlökar (små)
  • 1 msk smör
  • vitt vin
  • 1 förp mascarpone [ca 200 g]
  • salt
  • peppar
  • 1 citron, saft från
  • Valfri pasta till 4 personer
  • 1 citron, skal från (ekologisk)
  • persilja

Gör så här

  1. Skala och skiva sparrisen i 2 cm breda bitar.
  2. Skala och skiva scharlottenlöken i 1 cm tjocka skivor.
  3. Stek löken i lite smör i en kastrull, men låt den inte få för mycket färg.
  4. Lägg i sparrisen och låt lök och sparris svettas ihop i några minuter.
  5. Slå på vin så det täcker och låt det koka försiktigt i ca 5 minuter. Avsluta med att tillsätta mascarponeost, salt, peppar och citronsaft.
  6. Koka pastan enligt förpackningen, häll ner den i sparrissåsen och rör samman alltihop.
  7. Borsta citronerna i varmt vatten, riv skalet och strö över pastan och toppa med lite hackad persilja som dekoration.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Klassisk högrevsburgare à la Brooklyn

Helgtipset!

5 smarriga burgare till helgen!

Läs mer