Senapsfylld strömming med potatispuré
Senapsfylld strömming med potatispuré
15 ingredienser
Senapsfylld strömming med potatispuré, rårörda lingon och skirat smör. En skärgårds klassiker! /Niclas Wahlgren
Ingredienser
Strömming
- 600 g strömmingsfilé
- 1 dl grovkornig senap (eller efter smak)
- 0,5 dl dill, hackad
- 0,5 dl persilja, hackad (spar lite till garnering)
- 2 ägg
- 2 dl ströbröd
Potatispuré
- 6 potatisar av mjölig sort
- 1-2 dl standardmjölk
- 50 g smör
- salt (efter smak)
- peppar (efter smak)
- muskot (efter smak)
Till servering
- 1 citron, delad i 4 delar
- rårörda lingon
- smör, skirat
Gör så här
Strömming
- Lägg strömmingsfiléerna med skinnsidan ner och salta och peppra lätt.
- Bred senap och finhackad dill över filéerna och lägg ihop två och två med senapsdillen mot varandra.
- Pensla lätt med uppvispat ägg.
- Vänd sen runt i ströbrödet tills varje sida är väl täckt.
- Stek i smör på medelvärme ca 2 minuter på varje sida.
Potatispuré
- Skala och koka potatisen i 25 minuter.
- Smält smöret i en kastrull tillsammans med mjölken.
- Vänd sen ner smör och mjölk över potatisen och rör till en fin puré.
- Smaka av med salt, peppar och muskot.
- Serveras med rårörda lingon och skirat smör.