Nävgröt med stekt fläsk och lingon

Nävgröt med stekt fläsk och lingon
Foto: TV4
Lotta lundgren en smak på livet
Lotta lundgren en smak på livet

Nävgröt med stekt fläsk och lingon

5 ingredienser

45 min

En värmländsk specialtet gjord på rostat havremjöl som Leif brukade äta under sina jaktpass.

Ingredienser

portioner
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 5 dl skrädmjöl

Till servering

  • rimmat fläsk
  • rårörda lingon

Gör så här

  1. Koka upp vatten och salt i en kastrull. Sänk till låg värme, skaka ut skrädmjölet ovanpå vattnet och sjud under lock, ca 40 minuter.
  2. Rör ner skrädmjölet med en träpinne, det ska bli tjockt och klimpigt.
  3. Stek fläsket knaprigt. Fördela gröten, ett par nävar per person, på tallrikar. Häll stekflottet ovanpå och servera med fläsk och rårörda lingon.