Nassims taco-tonfiskpasta

Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Nassims taco-tonfiskpasta
11 ingredienser
15 min
Lättlagad och snabb pastasås med tonfisk, crème fraiche och tacosås.
Ingredienser
- 320 g tagliatelle (⅔ av ett förp)
- 1 rödlök
- 1-2 klyftor vitlök
- 2 förp tonfisk i vatten
- olivolja
- salt
- peppar
- 1 förp tacosås
- 1,5 dl crème fraîche
- 16 körsbärstomater
- 0,5 förp fetaost
Gör så här
- Koka upp en stor kastrull med vatten och lägg i en matsked salt. Lägg i pastan när vattnet bubblar och koka enligt anvisning på pastapaketet.
- Hacka lök och vitlök och stek lite försiktigt i en panna sa löken blir mjuk men inte bränd.
- Häll bort vattnet från tonfiskburkarna och tippa ner tonfisken i pannan. Stek ihop i några minuter och häll sedan i crème fraiche och tacosås. Smaka av, salta och peppra om du tycker det behovs.
- Blanda den avrunna pastan med tonfisksåsen och lägg upp på tallrikar. Toppa varje portion med halverade små tomater och smulad fetaost.