Napolitansk pizza med prosciutto och mozzarella

Mutti Napolitansk pizza med prosciutto och mozzarella
Foto: Köket.se

Napolitansk pizza med prosciutto och mozzarella

10 ingredienser

24 h

En napolitansk pizza med tunn botten och fluffiga fina kanter, toppas med prosciutto, mozzarella, parmesan och basilika. Använd Mutti Pelati när du vill göra äkta napolitansk pizza och ha högsta möjliga temperatur på ugnen. Eftersom Pelati har en naturlig flytande konsistens och håller den sig fräsch och god även i riktigt varma temperaturer.

läs mer
Mutti Pelati produkt

Mutti Pelati

Hela skalade tomater konserveras med Passata för att de ska hålla sig lika fasta och färska som dagen de plockades.

Läs mer

Ingredienser

portioner pizzor

Pizzadeg

  • 1 tsk jäst
  • 5 dl vatten
  • 700 g vetemjöl special (gärna tipo 00)
  • 2 tsk salt
  • 2 msk olivolja

Topping

  • Mutti Pelati
  • olivolja
  • 300 g mozzarellaost
  • ca 150 g prosciutto
  • färsk basilika

Gör så här

  1. Smula jästen i bunken till en köksmaskin. Tillsätt vatten och lös upp jästen. Tillsätt sedan mjöl och blanda på låg hastighet ca 5 minuter. Tillsätt salt och olivolja och blanda ytterligare 5 minuter på medelhastighet.
  2. Dela degen i fyra delar och rulla till jämna släta bollar. Gnid in degen med olivolja och låt jäsa 12–24 timmar i kyl, alternativt 4 timmar i rumstemperatur.
  3. Sätt ugnen på 250 grader eller högsta möjliga temperatur och ställ in en pizzasten så den blir varm. Allra bäst blir pizzan tillsammans med Mutti Pelati om den tillagas i en riktig pizzaugn, eftersom Pelati passar perfekt till riktigt varma temperaturer. Testa annars Mutti Polpa finhackade tomater eller färdig pizzasås.
  4. Dra ut degarna med händerna så de blir tunna i mitten med tjockare kanter.
  5. Krossa Mutti Pelati med en gaffel och bred ett lager på pizzorna. Ringla över lite olivolja och smula över mozzarellan.
  6. Dra försiktigt över pizzan på den varma plåten och grädda i ugnen i ca 10-15 minuter eller tills pizzan har fått fin färg.
  7. Avsluta med några basilikablad och servera omedelbart.
TIPS!
läs mer
Mutti Pizza med jordärtskocka och västerbottensost

Fler tips!

Här hittar du fler tips och goda tomatrecept från Mutti.

Läs mer