Napoleontårta

Napoleontårta
Foto: Dansukker

Napoleontårta

17 ingredienser

En festlig Napoleontårta är alltid ett säkert kort när det nalkas fest och kalas!

Dansukker - det enda svenska strösockret.
Dansukker produkt strösocker 2kg NY 2024

Dansukker - det enda svenska strösockret.

Dansukker kommer från svenska sockerbetor, odlade på skånska åkrar.

Läs mer

Ingredienser

Vaniljkräm

  • 0,5 vaniljstång
  • 2,5 dl mjölk
  • 4 äggulor
  • 0,5 dl Dansukker Svenskt Strösocker
  • 2 msk majsstärkelse
  • 25 g smör, rumstempererat

Körsbärssylt

  • 200 g körsbär
  • 100 g Dansukker Syltsocker

Äppelmos

  • 500 g äpple, urkärnade
  • 1-1,5 dl Dansukker Svenskt Strösocker
  • 0,33 dl vatten
  • 0,5 citron, pressad saft

Montering

  • 1 förp smördeg (färsk)
  • 3 dl vispgrädde

Glasyr

  • 1,5 dl Dansukker Florsocker
  • 3 tsk vatten
  • 2 msk körsbärssylt

Gör så här

Vaniljkräm

  1. Skrapa ur en vaniljstång och koka upp med mjölk. Ta upp vaniljstången.
  2. Vispa äggula, socker och majsstärkelse poröst. Häll mjölken över äggsmeten under vispning.
  3. Häll tillbaka i kastrullen och koka upp under konstant vispning. Lyft bort från plattan när krämen tjocknat och tillsätt smör lite i taget under vispning. Plasta skålen och ställ i kylen.

Körsbärssylt

  1. Skölj och kärna ur körsbär.
  2. Mixa eller finhacka bären och blanda med syltsockret i en kastrull och koka 4-5 minuter. Skumma väl och häll upp på varm och väl rengjord burk. Förslut och förvara svalt.

Äppelmos

  1. Skala, klyfta och kärna ur äpplena. Lägg dem i en kastrull tillsammans med socker och häll över vatten och citronsaft.
  2. Koka upp på svag värme, skumma och låt äpplena sjuda i ca 20 minuter. Rör om då och då.
  3. Vispa äpplena för hand till mos.
  4. Häll upp på varma och väl rengjorda burkar och förslut. Förvara kallt.

Montering

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela smördegen till 3 ark och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Nagga med en gaffel och lägg en mindre plåt på arken som tyngd och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Ta bort plåten och grädda ytterligare 5 minuter. Låt kallna helt.
  3. Vispa grädde fast och blanda ner 2-3 dl av vaniljkrämen.

Glasyr

  1. Rör ihop florsocker och vatten till glasyren och ställ åt sidan.

Montering forts.

  1. Bred ett lager körsbärssylt på ett smördegsark och glasyr ovanpå, så att det marmoreras. Ställ i frysen för att stelna.
  2. Bred ett tunt lager äppelmos på det nedersta arket och sedan ett lager vaniljgrädde ovanpå, lägg upp på ett fat.
  3. Bred ett tjockt lager vaniljgrädde på det sista smördegsarket och lägg det arket ovanpå det med äppelmos och vaniljkräm.
  4. Ta ut arket med glasyr från frysen och lägg på toppen av tårtan.
TIPS!
Fler tips!
Jordgubbscheesecake med rabarberkompott

Fler tips!

Här hittar du fler ljuvliga baktips från Dansukker

Läs mer