Nallekakor
Nallekakor
12 ingredienser
30 m
De här söta kakorna som är formade som nallar blir snabbt favoriter till fikat.
Se Linnea Orvegård laga receptet

Ingredienser
- 120 g smör
- 0,5 dl strösocker
- 1,5 dl farinsocker
- 1 msk sirap
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 ägg
- 1,5 dl vetemjöl
- 0,5 tsk bakpulver
- 1 tsk malen kardemumma
- 3 dl havregryn
- mjölkchokladknappar (att dekorera med)
- strösocker (att rulla nos i)
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
- Blanda ihop smör, socker, farinsocker, sirap, vaniljsocker och ägg till en smet.
- Rör ner mjöl, bakpulver, kardemumma och havregryn. Rör ihop till en formbar deg.
- Rulla några större bollar (ca 20 g/st) och platta till dem lite.
- Gör också 3 mindre bollar, som ska bli öron och nos. Rulla nos-delen i socker så den blir lite ljusare. Sätt sedan fast den på den tillplattade kakan.
- Grädda i ca 14 minuter.
- Ta ut och lägg direkt på chokladknappar som ögon och nos. Låt sedan svalna.