Nallekakor

koket.se
Nallekakor
Linnea Orvegård
Linnea Orvegård

Nallekakor

12 ingredienser

30 m

De här söta kakorna som är formade som nallar blir snabbt favoriter till fikat.

Se Linnea Orvegård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner sats
  • 120 g smör
  • 0,5 dl strösocker
  • 1,5 dl farinsocker
  • 1 msk sirap
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 3 dl havregryn
  • mjölkchokladknappar (att dekorera med)
  • strösocker (att rulla nos i)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
  2. Blanda ihop smör, socker, farinsocker, sirap, vaniljsocker och ägg till en smet.
  3. Rör ner mjöl, bakpulver, kardemumma och havregryn. Rör ihop till en formbar deg.
  4. Rulla några större bollar (ca 20 g/st) och platta till dem lite.
  5. Gör också 3 mindre bollar, som ska bli öron och nos. Rulla nos-delen i socker så den blir lite ljusare. Sätt sedan fast den på den tillplattade kakan.
  6. Grädda i ca 14 minuter.
  7. Ta ut och lägg direkt på chokladknappar som ögon och nos. Låt sedan svalna.