Nachotallrik med chipotle- och limeaioli

Lohmanders Nachotallrik med lime och chipotlesås
Foto: Köket

Nachotallrik med chipotle- och limeaioli

12 ingredienser

30 min

Ta tacofredagsmyset till en ny nivå med ugnsgratinerade nachochips, saftig blandfärs, smält ost, fräscha tillbehör och en krämig sås på det. Mums!

Lohmanders Aioli Lime & Chipotle
Lohmanders Aioli, Lime & Chipotle produkt

Lohmanders Aioli Lime & Chipotle

En krämig aioli med en frisk smak av lime och välbalanserad hetta från chipotle.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Picklad lök

  • 2 rödlökar
  • 0,5 dl ättiksprit 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten

Nachos

  • 200 g körsbärstomater
  • 475 g nachochips
  • 400 g blandfärs
  • 1 förp taco kryddmix
  • 1 msk rapsolja
  • 2 dl riven ost (färdigriven)
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 Lohmanders Aioli, Lime & Chipotle

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader över- och undervärme.

Picklad rödlök

  1. Skala och skiva löken tunt och lägg i en bunke.
  2. Koka upp ättika, strösocker, vatten och häll sedan över löken. Låt svalna i kylen tills att det är dags att servera.

Nachos

  1. Skiva upp körsbärstomater.
  2. Stek färsen på medelhög värme i olja ca 5-10 minuter eller tills att den blivit brun och tillsätt kryddmixen.
  3. Lägg nachochipsen i botten på en ugnssäker form. Toppa med färs och ost och ställ in formen i mitten av ugnen ca 15 minuter eller tills att osten smält.

Servering

  1. Ta ut formen och toppa med körsbärstomater, picklad lök, koriander och Lohmanders Aioli, Lime & Chipotle.
TIPS!
Tips från Lohmanders!
Lohmanders Västerbottenspizza med kronärtskocka och pestosås

Tips från Lohmanders!

Se fler goda och såsiga recept här.

Läs mer