N´duja pizza bianco

0 röster
1 h + jäsning
4

Pizza på surdeg med n´duja som är en bredbar salami, picklad fänkål och burrata. 

Visa mer
1 h + jäsning
4

Du behöver

Pizzadeg

  • 200 g surdeg
  • 500 g vetemjöl
  • 275 g vatten
  • 1 g jäst
  • 16 g salt
  • 2 msk olja

Topping

  • 2 dl crème fraiche
  • 500 g mozzarellaostar
  • 1 fänkål
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl ättiksprit 12 %
  • 50 g marcona mandlar
  • 1-2 dl ndjua (bredbar salami)
  • 1 burrataost
  • 50 g marcona mandlar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser utom saltet och oljan i en köksassistent med krok.
  2. Kör degen på låg hastighet i ca 8 minuter. Tillsätt saltet och kör degen 6 minuter till eller till degen känns glansig och elastisk. När degen är klar ska det gå att ta en bit deg mellan fingrarna och dra ut degen till en tunn “spegel” utan att degen spricker.
  3. Lägg degen på ett mjölat bakbord och dra lite i degen fram och tillbaka.
  4. Pensla en bunke med lite olja, detta för att degen inte ska fastna. Vik sedan ihop degen och lägg i bunken. Låt stå framme ca 15 minuter täckt med bakduk.
  5. Ta sedan upp degen och vik den ett par gånger till. Lägg sedan tillbaka degen i bunken plasta ordentligt och sätt in bunken i kylen i minst 12 h.
  6. Dela degen i 4 bitar. Rundriv degen och låt sedan jäsa till degen är rumstempererad.
  7. Under tiden koka upp socker, vatten och ättika till en lag och ställ åt sidan. Skiva fänkålen tunn och lägg i lagen.
  8. Sätt ugnen på minst 250 grader, och sätt in en plåt.
  9. Dra ut degen till en stor rundel antingen med hjälp av händerna eller med hjälp av en kavel.
  10. Bred på crème fraiche, men lämna ca 1 cm marginal mot kanten. Riv över mozzarella och toppa med olivolja och svartpeppar.
  11. Skjutsa in pizzan på den varma plåten med hjälp av en skärbräda eller en pizzaspade. Grädda pizzan i ca 9 minuter.
  12. När pizzan går ut ur ugnen, klicka ut n´duja (var försiktiga, den är het så överdriv inte), fänkål och hackade marcona mandlar. Lägg en bit burrata i mitten, eller bryt upp i mindre delar över pizzan.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...