Myntadressing

40 röster
5 m
3 dl

Fräsch myntadressing med lime, chili, ingefära och vitlök.

Jag älskar mynta och har turen att ha en bra grönsakshandlare nära mitt hem som säljer en kraftig och smakrik sort som håller länge i kylen. I vanliga matbutiker kan färska örter tyvärr vara lite klena och det gäller särskilt myntan. Om du inte har en bra grönsakshandlare att tillgå är ett annat tips asiatiska livsmedelsbutiker som ofta säljer både mynta och koriander av bättre kvalitet. /Sally

5 m
3 dl

Du behöver

  • 1 kruka mynta (ta 2 krukor om den är väldigt klen)
  • 0,5 limefrukt, saften
  • 2 dl rapsolja (eller olivolja)
  • 0,5 dl vatten, kallt
  • 0,25-0,5 chilifrukt, skivad
  • 1 klyfta vitlök, skivad
  • 3-5 cm ingefära, skivad
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Mixa myntan (både stjälkar och blad om den är klen), limesaft, olja, vatten, chili, vitlök och ingefära till en slät dressing. Smaka av med salt och peppar.
7 juni 2015