Mustig tomatrisoni med italienska köttbullar

Cirio Krämig tomatrisoni med italienska köttbullar
Foto: Köket.se

Mustig tomatrisoni med italienska köttbullar

19 ingredienser

40 min

Risoni i mustig tomatsås serveras med magiskt goda köttbullar smaksatta med Quattrocento och citronzest. En smakrik och lyxig middag att bjuda på till helgen!

Cirio - Autentico Italiano
Cirio passata produkt

Cirio - Autentico Italiano

Italiensk tomatspecialist sedan 1856. 100% solmogna tomater som konserveras inom 24 timmar efter skörd.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Risoni

  • 350 g Cirio Passerade tomater Passata
  • 1 gul lök
  • 0,5 kruka färsk salvia
  • olivolja, till stekning
  • 200 g risoni
  • 3 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 0,5 tsk chiliflakes

Köttbullar

  • 1 gul lök
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
  • 500 g blandfärs
  • 1 citron, zesten
  • 1 dl Granarolo Quattrocento, riven

Servering

  • Granarolo Quattrocento
  • färsk persilja

Gör så här

Köttbullar

  1. Börja med köttbullarna. Finhacka löken och lägg i en bunke tillsammans med ströbröd, ägg, grädde, salt och peppar. Låt svälla 10 minuter.
  2. Blanda ner färsen, rivet citronskal och finriven Quattrocento. Forma till köttbullar och lägg på en tallrik.
  3. Stek köttbullarna i en stekpanna med olja, tills de fått fin färg och är genomstekta.

Risoni

  1. Skala och hacka den gula löken och plocka bladen från salvian. Fräs lök och salvia i olivolja i en kastrull tills löken mjuknat. Tillsätt risoni, Cirio Passata, vatten, fond och chiliflakes. Låt koka under lock i ca 10 minuter.
  2. Servera risonin med köttbullarna, riven Quattrocento och eventuellt lite färsk persilja.
TIPS!
Fler tips från Cirio!
Cirio Pankofriterad burrata i tomatsås

Fler tips från Cirio!

Laga en klassisk Lasagna Al Ragù eller varför inte en krämig Gnocchi alla Sorrentina?

Läs mer