Mustig pasta med rostad tomatsås och burrata

Cirio Mustig pasta med rostad tomatsås och burrata
Foto: Köket.se

Mustig pasta med rostad tomatsås och burrata

15 ingredienser

50 min

När du ugnsrostar tomatsåsen får du en extra mustig och djup smak. Här är ett enkelt och gott recept på krämig pasta som hela familjen älskar! Servera med citrondressad zucchini och toppa med burrata för att göra rätten komplett!

Cirio - Autentico Italiano
Cirio pelati produkt ny

Cirio - Autentico Italiano

Italiensk tomatspecialist sedan 1856. 100% solmogna tomater som konserveras inom 24 timmar efter skörd.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Tomatsås

  • 400 g Cirio Hela skalade tomater Pelati
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 rödlök
  • 25 g smör
  • 10 blad färsk salvia
  • ev lite pastavatten
  • 1 msk grönsaksfond
  • 0,5 dl Granarolo Ricotta
  • salt
  • peppar

Servering

  • 1 zucchini
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 citron, skal och saft
  • salt
  • 400 g pasta
  • 2 Granarolo Burrata

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Skala vitlöken och skala och klyfta rödlöken.
  2. Häll upp Cirio Pelati i en ugnsform. Lägg ner lök och vitlök, klicka över smöret och lägg ner några blad salvia. Rosta i mitten av ugnen i ca 45 minuter eller tills allt fått en fin rostad färg.
  3. Skriva under tiden zucchini tunt på mandolin, gärna på längden. Blanda med olivolja, lite citronsaft, zest och salt. Låt stå fram till servering.
  4. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Spara lite pastavatten för att spä såsen med.
  5. Häll över de rostade tomaterna i en kastrull, tillsätt fond och ricotta och mixa till en slät tomatsås. Tillsätt eventuellt lite pastavatten för att få önskad konsistens. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
  6. Blanda pastasåsen med den nykokta pastan. Lägg upp i djupa tallrikar och toppa med burrata och den citronmarinerade zucchinin. Buon Appetito!
TIPS!
Fler tips från Cirio!
Cirio Enkel och krämig italiensk kycklinggryta

Fler tips från Cirio!

Laga en klassisk Lasagna Al Ragù eller varför inte en krämig Gnocchi alla Sorrentina?

Läs mer