Mussellåda

0 röster
4
Mussellåda
Foto: TV4

Musslor, svamp och tomater. En härlig smakkombination. Gillar du vitlök så hacka ett par klyftor och fräs tillsammans med löken.

Visa mer
4

Du behöver

  • 2 gula lökar
  • smör
  • 1 förp stor burk musslor i vatten
  • 2 burkar tomater med basilika
  • salt och svartpeppar
  • 1 förp hela champinjoner
  • riven ost
  • Ugn: 250°

Gör så här

  1. Fräs löken mjuk med matfett i en gryta.
  2. Tillsätt tomaterna, krydda och koka utan lock tills den mesta vätskan försvunnit.
  3. Fräs svampen med smör i en panna.
  4. Lägg tomatröran i botten av en ugnsform, fördela avrunna musslor och svamp över. Strö på rikligt med riven ost och gratinera tills osten smält.
26 januari 2009

Laddar fler recept