Muscadine

Muscadine
Foto: TV4
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Muscadine

6 ingredienser

En klassisk fin gammal pralin gjort på både mjölkchoklad och mörk choklad.

Ingredienser

  • 200 g vispgrädde
  • 100 g honung
  • 200 g mörk choklad, hackad
  • 200 g mjölkchoklad, hackad

Dekor

  • 200 g mörk choklad
  • 100 g florsocker

Gör så här

  1. Koka upp grädda och honung, häll över den hackade chokladen och rör slät.
  2. Låt svalna, Fyll i en spritspåse och spritsa ut runda bollar.
  3. Rulla bollarna lite ovala.
  4. Smält chokladen. Doppa pralinerna i chokladen och lägg dem i florsocker. Rulla runt dem med en gaffel, gärna med lite tryck så att det blir spår i dem.
  5. Låt stelna i florsockret, lägg dem i ett durkslag och sikta bort en del av florsockret.